Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@06:43:39 GMT

صدور پروانه شکار پرنده در زنجان آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۹۰۹۲۱

صدور پروانه شکار پرنده در زنجان آغاز شد

اسماعیل قلی‌زاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: بر اساس رای و نظر کمیته کارشناسی این اداره کل، زمان آغاز و پایان شکار نیز از ۱۷ آبان جاری تا ۲۰ دی ماه امسال خواهد بود.

وی با تاکید براینکه به شکارچیانی که پرونده تخلف در حوزه شکار و صید دارند، پروانه شکار داده نمی‌شود، اظهار داشت: متقاضیان می‌توانند برای دریافت پروانه شکار با به همراه داشتن ۲ قطعه عکس، جواز حمل سلاح شکاری، پروانه شناسایی عکس دار، دفترچه شکار و فیش واریزی مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال به شماره حساب تعیین شده، به واحد صدور پروانه این اداره کل و یا اداره‌های محیط زیست شهرستان‌های تابعه مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
قلی‌زاده با بیان اینکه پروانه شکار در صورت بروز بیماری پرندگان از درجه اعتبار ساقط خواهد شد، افزود: شکارچیانی که پروانه دریافت کرده‌اند فقط می‌توانند روزهای جمعه دست به شکار بزنند و در غیر این صورت با خاطیان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت. 
وی تصریح کرد: برابر دستورالعمل و تصمیم اتخاذ شده، هر شکارچی در طی یک روز جمعه در مجموع می‌تواند فقط سه قطعه پرنده کبک معمولی، باقرقره،تیهو، بلدرچین و کبوتر وحشی از قبیل فاخته و کبوتر چاهی، شکار کند. 
قلی‌زاده با تاکید براینکه شکار پرندگان آبزی و کنارآبزی، همچنان ممنوع است و به هیچ وجه مجوز شکار به متقاضیان داده نمی‌شود اظهار داشت: شکارچیان که پروانه دریافت کرده‌اند فقط می‌توانند در مناطق آزاد دست به شکار پرندگان خشک‌زی بزنند و با کسانیکه به شکار در مناطق شکار ممنوع، حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش، مبادرت کنند مشمول اعمال قانون شده و پس از تشکیل و تکمیل، علاوه بر پرداخت جریمه به محیط زیست، پرونده تخلف آنان به منظور اعمال قانون از جنبه عمومی جرم به مراجع قضایی معرفی خواهند شد. 

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل محیط زیست استان زنجان از عموم مردم و حتی شکارچیان مجاز خواست در صورت مشاهد شکارچیان غیرمجاز، موضوع را با شماره تلفن  ۳-۳۳۵۴۱۰۰۱ به محیط زیست زنجان اطلاع دهند. 

مناطق حفاظت شده سرخ‌آباد و انگوران، سه منطقه شکار ممنوع فیله‌خاصه، خرمنه‌سر و خراسانلو و پناهگاه حیات وحش انگوران در استان زنجان، محل‌های امنی برای حیات وحش این استان محسوب می‌شوند. 
منطقه حفاظت شده سرخ‌آباد در شهرستان‌های زنجان و طارم و با مساحت ۱۲۲ هزار و ۶۱۸ هکتار از سال ۱۳۷۵ تحت حفاظت قرار گرفته و آهو، پلنگ، پازن، گراز، خرس‌قهوه ای، سمورسنگی، سنجاب زمینی، رودک،کبک دری، هوبره، عقاب، شاهین، دال، غاز خاکستری، خوتکا، لک‌لک سفید، باکلان، افعی البرزی، افعی شاخدار ایرانی، افعی زنجانی و ماهیانی نظیر کپور، سیم و اسبله، نیز از جمله جانوران این منطقه است. 
منطقه حفاظت شده انگوران نیز با مساحتی برابر با ۹۲۲۹۷ هکتار از سال ۱۳۴۹ تحت حفاظت بوده و زیستگاه مناسبی برای قوچ و میش ارمنی و پازن (بز کوهی) خرس‌قهوه ای، روباه معمولی، سیاه‌گوش، سمور سنگی،کبک دری،کبک چیل، باقرقره، سار، دال، شاه بوف، غاز خاکستری، تنجه،آنقوت، حواصیل، خوتکا، اگرت بزرگ، افعی زنجانی، لاک‌پشت افغانی و ماهیانی از جمله سفید رودخانه‌ای، سس، زرده پر، اسبله است. 
منطقه شکار ممنوع فیله‌خاصه نیز از توابع بخش قره‌پشتلو و زنجانرود در شهرستان زنجان قرار دارد که از سال ۸۶ جزو مناطق شکار ممنوع استان زنجان اعلام شد و وسعت آن ۱۱۰ هزار و ۵۳۲ هکتار است و آهوی ایرانی، گراز، سمور سنگی، پرندگانی چون کبک، باقرقره، انواع پرندگان شکاری، انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر زمستانی و انواع خزندگان در این منطقه وجود دارند. 

منطقه شکار ممنوع خرمنه‌سر که از اول آبان سال ۸۱ شکار ممنوع اعلام شده در شمال استان زنجان و دامنه جنوبی سلسله بال البرز در شهرستان طارم واقع شده و حیات وحش منطقه شامل کل و بز، خرس قهوه ای، پلنگ، سیاهگوش،کفتار، گراز،کبک دری ،کبک چیل، طرلان، دلیجه، شاه بوف، عقاب طلایی و انواع پاسری فرم‌ها است. 

منطقه شکار ممنوع خراسانلو واقع در شهرستان‌های ابهر - خرمدره به دلیل دارا بودن آب و هوای معتدل کوهستانی و زمین‌های حاصلخیز از تنوع گونه‎های گیاهی و جانوری خاصی برخوردار است و بیش از ۱۳ نوع پستاندار از جمله قوچ و میش ارمنی و البرزی، آهو، پلنگ، خرس قهوه‎ای، خوک وحشی، گرگ و سیاه گوش و ۲۲ گونه از انواع پرندگان چون کرکس، قرقی، سینه سرخ ایرانی، دلیجه، سارگپه در این منطقه زیست می‌کنند. 
پناهگاه حیات وحش انگوران بخشی از جنوب شرق منطقه حفاظت شده انگوران که خود از سال ۱۳۴۹ به حفاظت درآمد و در سال ۱۳۵۴ به پناهگاه حیات وحش تبدیل شد و دارای گونه‌های جانوری، همچون قوچ و میش ارمنی، پازن، خرس قهوه‌ای، گرگ، سیاه‌گوش، کفتار، روباه معمولی، کبک دری، کبک، دلیجه، عقاب، شاهین، اگرت بزرگ، انواع کوکرها، خوتکا، اردک سرسبز، درنا، باکلان، حواصیل، افعی زنجانی، افعی دماوندی، کورمار، لاک پشت برکه ای و ماهیانی چون زرده پر، سس ماهی، سفید رودخانه‌ای و اسبله است.

برچسب‌ها محیط زیست شکار پرندگان صدور مجوز زنجان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست شکار پرندگان صدور مجوز زنجان محیط زیست شکار پرندگان صدور مجوز زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۰۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم

معاون‌ محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی خبر داد - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، تورج صادقی اظهار داشت: صدها قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی بومی و مهاجر در تالاب بین‌المللی انزلی آشیانه سازی و تخم‌گذاری کردند.

وی اضافه کرد: برخی از پرندگان آبزی مانند پرستوهای دریایی تیره و کشیم بزرگ در غرب تالاب انزلی که از امنیت بیشتری برخوردار است، آشیانه سازی و تخم گذاری کردند و طی روزهای آتی به همراه جوجه‌های خود از لانه خارج می‌شوند.

صادقی افزود‌: وضعیت مطلوب زیستگاهی، امنیت حاکم و تغذیه مناسب در تالاب‌ بین المللی انزلی سبب جوجه‌آوری بسیاری از پرندگان آبزی و کنارآبزی در این تالاب بین المللی شده است.

وی از مردم و گردشگران خواست در این فصل که پرندگان مشغول لانه‌سازی و تخم‌گذاری هستند از ترددهای غیرضروری در نزدیکی کلونی‌های این پرندگان خودداری کنند و در صورت مشاهده افراد متخلف مراتب را به ماموران یگان حفاظت این اداره اطلاع دهند.

کشیم بزرگ (نام علمی:  Podiceps major)  نام یک گونه از تیره کشیم است. این پرنده بودن در آب را به هر جای دیگر ترجیح می‌دهد و لانه خود را روی آب می‌سازد و هنگام فرار، به جای پرواز کردن، به زیر آب شیرجه می‌رود! کشیم بزرگ گیس‌پرهایی دارد که به سبب آن، گاه مرغابی شانه‌به‌سر نامیده می‌شود.

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان