Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر مدیرکل محیط زیست استان تهران در پاسخ به خبر مهر درباره صدور  مجوز شکار ۲۰۰ هزار پرنده در استان تهران، از شکارچیان دفاع کرده و گفته غریزه شکارچی باید ارضا شود اما از جمعیت پرندگان استان بی‌اطلاع است، نتوانسته آماری هرچند تخمینی از تعداد سلاح‌های مجاز در حوزه خود ارائه کند و شگفت‌انگیزتر از همه آنکه حتی بر دستورالعمل صادر شده توسط اداره کل متبوعش اشراف ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار مهر روز گذشته از صدور مجوز نامحدود برای شکار پرنده در اداره کل محیط زیست استان تهران خبر داده و نوشته بود تا کنون بیش از ۲ هزار متقاضی شکار پرنده، از محیط زیست استان تهران مجوزی گرفته‌اند که به شکارچی اجازه می‌دهد طی سه ماه، پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها عازم طبیعت شده و هر روز ۴ پرنده شکار کند. خبری که موج اعتراضات را به دنبال داشت اما در واکنش به این خبر هولناک یکی از رسانه‌ها توضیحاتی را به نقل از کیومرث کلانتری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران نقل کرد که نه تنها حکایت از بی‌پروایی مسئولان محیط زیست در کسب درآمد از فروش مجوز شکار حیات وحش و جلب رضایت شکارچیان داشت بلکه حتی نشان می‌داد این مسئولان از اطلاعات ابتدایی در حوزه خود نیز برخوردار نیستند.

کلانتری در این گفت‌وگو توضیح داده که پروانه‌های صادر شده در اداره متبوعش به هر شکارچی اجازه شکار سه پرنده خشک‌زی و دو پرنده آب‌زی می‌دهد. توضیحی که با دستورالعمل صدور پروانه‌های شکار که در همان اداره صادر شده زمین تا آسمان متفاوت است. همان‌گونه که در دستورالعمل مشاهده می‌شود اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، سه نوع مجوز شکار پرنده صادر کرده است: پروانه‌های نوع الف به هر شکارچی اجازه شکار ۴ پرنده آب‌زی و کنار آب‌زی (اردک سرسبز و خوتکا) را می‌دهد. پروانه‌های نوع ب به هر شکارچی اجازه شکار ۵ پرنده خشک‌زی (کبوتر چاهی و فاخته) را می‌دهند و پروانه‌های نوع ج، که اجازه شکار ۴ پرنده خشک‌زی (کبک، تیهو و بلدرچین) را می‌دهد.

کیومرث کلانتری در توضیحات خود ضمن تعریف و تمجید از شکارچیان، آنها را دوستدار طبیعت دانسته، از نارضایتی شکارچیانی که طی ۵ سال گذشته برای شکار پرنده در تهران مجوز نگرفته‌اند سخن می‌گوید و هدف از صدور ۲هزار پروانه شکار در پاییز ۹۷ را «ارضای غرایز شکارچیان» عنوان می‌کند.

وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰۰۰ مجوز شکار پرنده در استان تهران صادر شده است و شکارچیان مجاز تا پایان دی ماه می‌توانند شکار کنند گفته:  این مجوزها برای شکارچیان قانونمندی است که مجوز شکار دارند. محیط زیست باید به درخواست این قشر پاسخ قانونی دهد. شکارچیان قانونی مخرب محیط زیست نیستند بلکه دوستدار آن هستند. شکارچی با شکارکش فرق دارد. غریزه شکارچی باید ارضا شود. شکارچی طبیعت دوست قانونی، قانون‌ها را رعایت می‌کند. طی این سال‌هایی که پروانه شکار پرنده در استان تهران صادر نکردیم مورد اعتراض شکارچیان قانونی قرار گرفتیم و به همین دلیل این دو ماه را به احترام این شکارچیان پروانه صادر می‌کنیم.

مدیرکل محیط زیست استان تهران افزوده: مجوزهای شکار فقط برای مناطق آزاد است و هر شکارچی می‌تواند سه پرنده خشک‌زی و دو پرنده آبزی را شکار کند.

کلانتری در پاسخ به این پرسش که آیا جمعیت پرندگان استان تهران به اندازه‌ای هست که بتوان این تعداد مجوز شکار را صادر کرد،گفت: بنا به اعلام رئیس نظارت بر حیات وحش استان تهران این استان ظرفیت صدور مجوز شکار پرندگان را دارد.

کلانتری در پایان درباره آمار تعداد اسلحه‌های مجاز در استان تهران دارد، گفته: آماری در این باره ندارم.

اداره کل محیط زیست استان تهران در پاسخ به بخش دیگری از خبر مبنی بر نارضایتی شکارچیان از شرایط صدور پروانه نیز اعلام کرده: در خصوص نارضایتی شکارچیان از نحوه صدور پروانه باید اذعان داشت  با توجه به عدم صدور پروانه شکار پرنده طی ۵ سال اخیر در استان تهران، و همچنین ثبت نام از طریق سامانه مربوطه، حضور متقاضیان در روزهای اول شروع صدور پروانه چشمگیر بوده که بخشی از آن تنها مربوط به تمدید و یاصدور دفترچه شناسایی شکارچیان است و این اداره کل در این ایام با حداکثر توان و در کمترین زمان ممکن، پاسخگویی به  متقاضیان را به انجام رسانیده است  به گونه ای که در روزهای بعد این تعداد به حداقل رسیده و در مدت زمان کوتاهی در همان روز مراجعه متقاضیان پروانه مورد نظر خود را دریافت کرده‌اند.

این اداره کل هیچ پاسخی به آن بخش از انتقادات شکارچیان در گزارش مهر نمی‌دهد که معتقدند معیارها و ضوابط خاصی بر صدور مجوزهای شکار حاکم نبوده و هیچ آموزش و حتی بروشوری درباره انواع پرندگان به شکارچیان ارائه نشده است.

انتقادات ساکنان منطقه نیز در واکنش اداره کل محیط زیست استان تهران و مدیرکل این اداره بی‌پاسخ مانده است. تنها پاسخ این اداره کل به صدور مجوز شکار برای حدود ۲۰۰ هزار پرنده در سه ماه نیز این بوده است که دارندگان مجوزها که تا کنون بیش از ۲ هزار نفر بوده‌اند تا بهمن ماه فرصت ندارند و تا ۱۵ دی فرصت دارند که هر آخر هفته پنجشنبه و جمعه و به طبیعت بروند هر روز چهار پرنده شکار کنند.

کد خبر 4475124 مسعود بربر

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل محیط زیست استان تهران پرندگان شکار و صید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۹۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس

به گزارش خبرآنلاین، مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: محیط بانان شهرستان فریمان، در حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ را در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع «کلیلاق » این شهرستان کشف کردند.

مهدی اله پور روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در بررسی‌های مقدماتی محیط بانان، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

وی اظهار کرد: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و برای بیان دقیق علت مرگ و کالبد شکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط زیست منتقل و ضمن نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

پلنگ ایرانی هم اکنون در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت ۴۱ هزار و ۷۳ هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت جام قرار دارد.

حضور گونه های ارزشمندی همچون قوچ و میش، کل و بز، پلنگ و نیز تراکم پوشش گیاهی ازدرختان کهنسال اورس، گواهی بر پتانسیلهای غنی درمنطقه است که محلی برای زیست ذخایر ارزشمند ژنتیکی و تنوع مطلوب زیستی به شمار می رود این منطقه در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان در استان خراسان رضوی واقع شده است.

کوه کلیلاق با ارتفاع ۲۹۴۲ متر از قلل مرتفع منطقه و بلدنترین نقطه منطقه شکار ممنوع کلیلاق به حساب می آید و در این منطقه درختچه های زیربار (زرک کوهی) به وفور قابل مشاهده است.

منطقه 'کلیلاق' از تنوع زیستی غنی برخوردار است به طوری که حیواناتی مانند قوچ و میش وحشی، کل و بز، پلنگ و کفتار و انواع پرندگان، خزندگان و حشرات گوناگون را می توان در این منطقه مشاهده کرد.

هم اکنون ۲۱ درصد مساحت معادل دو و نیم میلیون هکتار استان خراسان رضوی که ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومتر مربع است در قالب ۴۲ منطقه تحت پوشش حفاظتی محیط زیست است.

در حال حاضر ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۷ گونه پرنده، دو گونه دو زیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در خراسان رضوی زیست می کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902094

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه هلن چهارمحال‌وبختیاری
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان