Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@05:48:59 GMT

صدور مجوز شکار پرنده در خراسان رضوی امکانپذیر شد

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۴۱۳۹

صدور مجوز شکار پرنده در خراسان رضوی امکانپذیر شد

مشهد- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پروانه شکار پرندگان با لحاظ محدودیتهای زمانی و مکانی در این استان با تفویض اختیار از سوی سازمان مرکزی امکانپذیر شد.

تورج همتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس با هدف ممانعت از شکار غیرمجاز و حمایت از شکارچیان ضابطه مند صدور پروانه شکار پرندگان با لحاظ کردن محدودیتهای زمانی و مکانی میسر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: متقاضیان برای دریافت پروانه می توانند درخواستهای خود را به اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ارائه دهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی همچنین گفت: چنانچه کانون مخاطره آمیزی به لحاظ بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از سوی دامپزشکی اعلام شود پروانه های صادره فاقد اعتبار خواهد بود.
وی افزود: بر حسب ظرفیت و جمعیت موجود پرندگان در خراسان رضوی که طی آمار مشاهدات از سوی کارشناسان محیط زیست در سراسر استان اعلام شده و نیز پس از بررسی و بازدید میدانی گروههای شناسایی، کنترل و پایش و با لحاظ نگاه ویژه به حساسیتها و نگرانیهای حامیان و فعالان حقوق حیوانات، صدور پروانه شکار پرنده در این استان صادر می شود.
همتی ادامه داد: متقاضیان با رعایت موارد اعلام شده پس از دریافت مجوز می توانند به شکار بپردازند و عملکرد شکارچیان دارای مجوز توسط محیط بانان به صورت شبانه روزی مورد پایش و نظارت قرار می گیرد و با متخلفان طبق قانون برخورد خواهد شد.
وی گفت: هرگونه شکار و صید پرندگان در خارج از مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست و تنها در مناطق آزاد استان امکانپذیر است. پروانه شکار پرنده صرفا برای متقاضیان بومی که طی پنج سال گذشته سابقه تخلف نداشته باشد صادر می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: در این چارچوب پروانه با اعتبار یک ماه بدون قابلیت تمدید و به دو صورت جداگانه با عناوین مجوز شکار پرندگان آبزی و خشکی زی صادر می شود. بر این اساس شکار پرنده تنها روزهای جمعه در مناطق آزاد استان و در طول فصل شکار که از ابتدای آذر تا نیمه بهمن ماه ادامه دارد امکانپذیر است.
وی ادامه داد: هر متقاضی تنها می تواند یکی از پروانه های شکار پرندگان آبزی و یا خشکی زی را دریافت کند. بر اساس نوع پروانه دریافتی پرندگان آبزی از نوع آنقوت، چنگر، اردک سرسبز و خوتکا و پرندگان غیرآبزی نیز از گونه های کبوتر و باقرقره قابل شکار هستند.
همتی گفت:چهار قطعه کبوتر و یا دو قطعه باقرقره در بین پرندگان خشکی زی مجوز شکار دارند. همچنین شکارچیان توجه داشته باشند که که تعداد باقرقره های شکار شده از دو قطعه تجاوز نکند. در گونه های آبزی نیز چهار قطعه اردک سرسبز و یا یک قطعه آنقوت، چنگر و خوتکا مجاز به شکار بوده و لازم است تعداد آنقوت، چنگر و خوتکای شکار شده از یک قطعه تجاوز نکند.
20 درصد مساحت 117 هزار و 769 کیلومترمربعی خراسان رضوی زیر پوشش حفاظت محیط زیست قرار دارد. مساحت زیستگاههای این استان دو میلیون و 500 هزار هکتار است. خراسان رضوی به ازاء هر 25 هزار هکتار یک محیط بان در اختیار دارد. این استان دارای 41 منطقه چهارگانه و شکار ممنوع شامل 28 اثرملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و 13 منطقه شکار ممنوع است. حدود 80 گونه پستاندار، 285 گونه پرنده، دو گونه دو زیست، 68 گونه خزنده و 24 گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست می کنند. گونه‌های شاخص حیات وحش این استان شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره، کبک است.
ظرف سه سال اخیر هیچگونه مجوز شکار پرنده و علفخوار در خراسان رضوی صادر نشده بود و امسال برای نخستین بار مجوز شکار قوچ، میش و آهو به صورت محدود در برخی شهرستانهای استان اوایل امسال صادر شد.
7496/1858

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي محيط زيست مجوز شكار خراسان رضوي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۴۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان

رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست شهرستان فریمان از کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی و به نقل از روابط‌عمومی محیط زیست استان، جواد ستوده اظهار کرد: محیط‌بانان شهرستان فریمان، حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان را پیدا کردند.

وی افزود: در بررسی‌های مقدماتی محیط‌بانان، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست فریمان گفت: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و برای بیان دقیق علت مرگ و کالبدشکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط زیست منتقل و ضمن نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش ایمنا، منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت ۴۱ هزار و ۷۳ هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت‌جام قرار دارد.

حضور گونه‌های ارزشمندی همچون قوچ و میش، کل و بز، پلنگ و نیز تراکم پوشش گیاهی از درختان کهنسال اورس، گواهی بر پتانسیل‌های غنی در منطقه است که محلی برای زیست، ذخایر ارزشمند ژنتیکی و تنوع مطلوب زیستی به‌شمار می‌رود، این منطقه در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان در استان خراسان‌ رضوی واقع شده است.

کد خبر 750035

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی
  • صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان